Til minde om Helle Nielsen

Helle Laursen d. 2. maj 2022

I dag den 2. maj 2022 er det 20 år siden, at Helle Nielsen og jeg startede H2 Consult. Jeg havde planlagt at skrive lidt om den rejse, jeg har været på med H2 Consult, men for to uger siden døde Helle alt for tidligt efter længerevarende sygdom, og det presser nu mere på at fortælle lidt om min gamle leder, mentor, veninde og første partner i H2 Consult.

Helle ansatte mig i 1999 i CC & CO. Møbler, hvor vi i et par år arbejdede tæt sammen som adm. direktør og salgsdirektør. Som leder var Helle motiverende og inspirerende med en særlig kraftfuld energi, som både favnede, udfordrede og fyldte et rum helt ud. Alle medarbejdere oplevede Helles store engagement og hjerte for både stort og småt. Hun interesserede sig levende for alt og alle og huskede mærkedage samt navne på ægtefæller, kærester og børn.

Helle udfordrede grænsen mellem det private og professionelle i ledelse og accepterede egentlig aldrig helt, at der var en grænse. Hun implementerede tankerne omkring Den Lærende Organisation i en privat virksomhed på et tidspunkt, hvor det primært var noget man arbejdede med i offentlige organisationer.

H2 Consult startede i et strategisk partnerskab med BDO, og revisorerne i Kolding tog fra første dag os ind som en del af huset, hvilket i høj grad skyldtes Helles åbenhed og varme. Mange kom forbi vores kontor til en fortrolig snak, og der var aldrig nogen, der gik forgæves efter et godt råd. Der var god tid til alle. Også når hun egentlig ikke havde tid og bagefter måtte bruge aftenen på at nå at forberede næste dag.

Som konsulent var Helle passioneret og dybt engageret i sine kunder. Hun borede sig som en terrier ned i problemstillingerne og slap ikke før den bedste løsning var fundet og helst ikke før, der var opbakning ned gennem hele organisationen.  Hendes stil som facilitator var intuitiv og et program blev aldrig mere end retningsgivende for Helle. Det var en kæmpe inspiration, men også frustration, for hendes yngre og mere uerfarne partner med et større behov for struktur og kontrol. Hun gik med det, hun fornemmede var nødvendigt i øjeblikket og blev i det lige så lang tid, det var nødvendigt. Og hun tog meget sjældent fejl.

Helle var bare helt basalt en et godt menneske og en god ven. Hun gav meget og vil blive savnet.

Æret være Helles minde.